67c9f7c3 872f 4d47 b9cc 33729a92d98d
€6.00

Laat de Vroege Christenen eens aan het woord. PDF / EPUB

Sold by Boaz Harmsen
Omschrijving:

Veel christenen denken dat de apostel Johannes, vlak voordat hij stierf in ongeveer het jaar 98 n.Chr. ons het complete Nieuwe Testament zoals wij dat nu kennen, achterliet aan de christenen in zijn tijd. Niets is echter minder waar! De brieven die o.a. Paulus, Petrus en de anderen apostelen schreven lagen verspreid over verschillende christelijke gemeenten die geografisch vaak ook nog ver van elkaar af lagen. Natuurlijk zullen er afschriften zijn rondgegaan. Maar het was in de periode van 100 n.Chr. tot aan ca. 200 n.Chr. aan die vroege-christenen om te bepalen, onder leiding van Gods Heilige Geest, welke brieven en evangelieverslagen opgenomen moesten worden in het Boek dat wij nu aanvaarden als ons Nieuwe Testament.

Maar … wat geloofden zij eigenlijk? Waar stonden zij voor? Welke invloed had dat wat zij geloofden in hun dagelijks leven? Hoe reageerden zij op tegenstand? En hoe gingen zij om met de samenleving om hun heen? Zij waren degene die nog met de apostelen Paulus, Petrus en Johannes hebben gesproken en vragen hebben kunnen stellen bij onduidelijkheden of misverstanden. Enkelen worden zelfs bij naam in het Nieuwe Testament vermeld door de apostelen van Jezus.

David Berçot neemt ons mee terug naar die tijd en laat deze vroege-christenen zelf aan het woord. Hij laat hun vertellen over enkele geloofsovertuigingen die zij, net als christenen in onze westerse wereld, ook aanhangen.

Alleen … kan dat wat zij vertellen wel eens heel verrassend voor ons zijn!!

Lees gratis de eerste drie hoofdstukken. Klik op de link: